En film om att växa

Första året på utbildningen fick vi uppgiften att göra en film. Återigen sattes vi samman i grupper med personer vi inte arbetat med tidigare vilket både kan vara spännande och samtidigt en utmaning. Vi fick bara använda mobila enheter att filma med så ett stativfäste till iPhonen inhandlades snabbt för några tior.

Jag hade filmat och klippt en hel massa tidigare, bland annat en massa filmer som finns på min youtubekanal Gladablad. Några i gruppen hade aldrig filmat tidigare och absolut inte klippt och redigerat vilket vi skulle göra i proffsprogrammet Premiere Pro. Tur för mig att jag hade jobbat i just det programmet i mer än 10 år, ett fantastiskt kompetent program men med en något hög tröskel in om man aldrig videoredigerat förut. Jag ägnade en del tid åt att hjälpa mina medstuderande att lösa uppgiften men för att aldrig ha filmat och klippt förut gjorde de ett fantastiskt jobb! Alla fick filma och klippa sina egna scener och jag satte ihop dem till en helhet. En väldigt duktig tjej i gruppen gjorde filmmusik till.

Jag kände ingen större utmaning i att bara producera vanliga filmklipp och gav mig i kast med en filmteknik som är tidsödande men väldigt effektfull. Jag filmade nämligen en så kallad timelaps. Jag satte filmkameran på ett stativ i ett rum med konstant ljus, ploppade ner en ärta i en kruka med jord och satte kameran på att filma några filmrutor med täta intervaller dag och natt i nästan två veckor. Jag trodde att en ärta växte hur snabbt som helst men den kände nog på sig att det var vinter…

Det blev i alla fall väldigt effektfullt och kul! Filmen handlar om att växa när man får stöd i sitt lärande. Vi vävde samman parallella berättelser till ett gemensamt budskap.

Resultatet ser du här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s