Drömappen – Ny och Fiken

Utbildningen på Medieinstitutet har varit pepprad med uppgifter som resulterar i små produktioner, vilket man kan förväntas sig när man läser digital produktion :-). En av alla uppgifter gick ut på att sätta ihop en skiss till en digital “dröm-produktion” – något man gärna skulle få se i färdigt format en dag.

Jag har tidigare jobbat inom förskolans värld och såg IKT-revolutionen när alla förskollärare fick iPads i sina händer. jag såg också förvirringen: Vad skall vi göra med dessa? Ofta sträcker sig en IKT-plan till distribuering av hårdvara medan program, appar, innehåll inte får så mycket vare sig budget eller tanke. Jag såg tydligt bristen på digitala material riktade till förskolan och framför allt inom området naturkunskap så jag satte ihop en visningsproduktion för en sådan “app”.

I min “app” får barnen klicka runt och lära sig mer på olika sätt om naturvetenskap. I testversionen har jag framför allt fokuserat på ämnet fysik. Spelet innehåller en del klicka och dra, klicka – se vad som händer, filmklipp och ljud. Jag har tänkt att två små roliga figurer skulle vara värdar för spelet och jag har kallat dem Ny och Fiken.

Jag har inte jobbat vidare med spelet efter testversionen. Om du sitter i ett företag som skulle vilja nappa på min idé och vill vidareutveckla idén med mig, hör av dig!

Titta gärna på spelet här. Om du sitter på en mobil enhet laddar du ner en spelare som heter Articulate Player. Klicka på länken så guidas du rätt.

Demo av Ny och Fiken utforskar naturvetenskapen

Här kan du se en kort presentation av spelets upplägg och idé.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s