Mobilt lärande, vad är det egentligen?

Vad är mobilt lärande? Den frågan skulle vi svara på i en uppgift i utbildningen. Jag skulle vilja sia om att ingen kommer att ställa den frågan om 5 år eftersom det knappt kommer att existera icke-mobilt lärande då.

När man tittar på digitala lärtrender för 2017 och åren framåt nämns sällan mobilt lärande (m-learning) för det tas för självklart. Det nämns däremot microlearning, att lära genom korta delmoment precis i rätt tid, där man är – naturligtvis sker det inte i huvudsak fastklistrad vid en skärm på ett skrivbord.

Eftersom vi ständigt har åtkomst till webben idag i alla våra små handburna enheter har vi ett lärande i fickan precis där vi står. Kanske har du, liksom jag, någon gång ibland (läs dagligen) letat efter tutorials och mer kunskap på YouTube och i olika forum.

Molntjänster är en annan företeelse som gjort oss mer mobila än någonsin. Mobilt lärande betyder inte att du alltid genomför utbildning på din mobila enhet – lärandet är mobilt. Du kan starta din kurs från laptopen på köksbordet, fortsätta på iPaden på bussen till jobbet och göra klart från den stationära jobbdatorn.

Här kan du ta del av en reflektion jag skrivit om mobilt lärande.

gabriella-mobilt-larande-egen-analys-och-reflektion

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s