Tillgängligt för alla

Har du tänkt på att alla inte ser, hör, gör och tänker som du. Kanske har inte du och jag samma förmågor. Det vi har gemensamt är att vi alla vill kunna se, höra och förstå information och nöje på webben på ett likvärdigt sätt.

Funka.se är ett företag som sätter tillgänglighet i fokus och kan lära oss andra tonvis om hur man gör digitala medier tillgängliga för personer med olikheter. W3C – World Wide Web Consortium har tagit fram grundläggande riktlinjer (WCAG) för hur tillgänglighet på webben bör se ut.

I studiegruppen på utbildningen på Medieinstitutet fick vi fundera över och försöka sammanställa någon slags rekommendation för hur man kan förhålla sig till tillgänglig design inom framför allt skolans väggar.

Du kan läsa vår sammanställning här.

tillganglighet

Det är jag som fixat bilder och layout och jag länkade inom inom ett worddokument med hjälp av bokmärken. Klickbarheten följer tyvärr inte i med till en pdf så du får läsa i wordformat. Vill du göra en klickbar pdf kan jag rekommendera PowerPoint. Det går också att göra i word, men inte med hjälp av bokmärken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s